Sıcak iklimlerin hakim olduğu memleketlerde yetişmeye oldukça elverişli olan badem ürünü insanların sağlığına iyi gelen besinler arasında bulunmaktadır. Acı ve tatlı olarak ikiye ayrılan badem çeşidi vardır.
Çoğu zaman atıştırmalık olarak aklımıza gelen kuruyemişler arasında bulunan badem, ülkemizde günün her saati tüketilebilen, sıkça tercih edilen bir kuruyemiştir. Tohumları belirli ölçeklere göre işlem gören bademler karşımıza, sofralarımıza çerez veya kuruyemiş olarak çıkmaktadır. Kabuklu olarak veya direk yemeye hazır olarak satışa sunulan badem ürünlerinin daima en kalitelilerine, en lezzetli ve besin değeri en yüksek olanlarına Koz Kuruyemiş markası ile ulaşabilirsiniz.
Gelin Kısaca Bademin Nasıl Yetiştirildiğinden Bahsedelim
Bir ilkbahar mevsimi olan Badem, meyvelerini vermeye başlar, badem ağacı küçük bir ağaç türüdür ve gülgiller familyasından adını almıştır. Sıcak iklim bölgelerimizi seven bu ağaç türü verimli ve nitelikli bir hal alması için toprak tipi oldukça önemlidir. Kum ve çakıllı topraklar badem kuruyemişleri için en ideal topraklardır. Bir badem ağacının kökü ise ortalama 5 metreye kadar uzanabilmektedir. Badem ağaçları ise yine ortalama verilecek olursa 12 metreye kadar da uzanabilen ağaç türleri arasındadır.
Lezzetli bir kuruyemiş olan badem tok tutması özelliği sebebi ile zayıflamak isteyenler için ideal bir kuruyemiş türüdür. Aynı zamanda vücuda yararlı besinlerin girmesini de sağlamakta olan bu ürünü tükettiğinizde daha az kalori ile öğünü atlatmış olursunuz.
Badem Çeşitleri Nelerdir?
Türkiye sınırları içerisinde yetiştirilen badem çeşitlerine tek tek bakacak olursak; Nurlu Bademi, badem türleri arasında diğer sayacağımız türler arasındaki büyük yapıda olanıdır. Kabuğu biraz sert olan nurlu badem tatlı bir kuruyemiş olarak karşımıza çıkacaktır, genelde Ağustos aylarında olgunlaşmaktadır.
Diş Bademi çeşidine baktığımızda ise bu badem türü eylül aylarında olgunlaşmakta olan bir üründür. Biraz iridir ve kabukları yumuşak olmasından ötürü dişiniz yardımı ile çabucak kırılabilmektedir. Acıpayam çeşidine baktığımızda ise meyvesi küçük olan bir türdür. Ağustos ayında olgunlaşan ve adından da anlaşılacağı üzere badem çeşitleri arasında biraz daha acı olan türdür Acıpayam türü. Son olarak Şeytanpayamı türü diğer çeşitler gibi yine Ağustos ayında toplanan bir türdür. Fındık kadar küçük olmasından ötürü Şeytanpayamı adını almıştır. Kabuğunda oluşan sertlik nedeni ile içini çıkarırken epeyce uğraş verilebilmektedir.
Koz Kuruyemiş online satış sitesi üzerinden dilerseniz KABUKLU BADEM dilerseniz de KABUKSUZ BADEM çeşitlerini hemen sipariş verebilirsiniz. Balıkesir yöresine ait olan Kabuklu Badem ürünlerimizi denemenizi öneririz. Lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da oldukça besleyici olan kabuklu bademler az tuz ile kavrulmuş ürünlerdir.
Online satış sitemizden vereceğiniz tüm siparişler bölgemizde aynı gün içerisinde kapınıza teslim edilebilmektedir. Aynı zamanda Türkiye´nin her yerine tazeliği bozulmayacak şekilde hazırlanan özel paketlerimiz ile birlikte tüm siparişleriniz kargolanabilmektedir.